Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovali na godišnjicu rata u Iraku

VIDEO: Amerikanci - 'Dosta je rata!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dosta je rata!' i ' Zaustavite sve ratove' samo su neki od transparenata kojima su na tisuće Amerikanaca diljem SAD-a vladi poručili što misle o ratu u Libiji. Ironično, masovan prosvjed održan je u subotu, 19. ožujka, točno na osmu godišnjicu početka rata u Iraku.

Iako su antiratni aktivisti prosvjedovali protiv svih ratova - u Iraku, Afganistanu i Libiji, upravo Libiju drže najvećom pogreškom, javlja Reuters. 'Mora postojati dugi način kako pomoći ljudima u Libiji, nije rješenje započeti rat. Slažen se s kineskom politikom da se ne smije miješati u unutarnje poslove neke države', kazao je aktivist Sharon Rudahl. 'Imamo mi šta štititi i 'oko svoje kuće', ne trebamo ići u druge zemlje. Trebamo se brinuti za sebe, a drugim ljudima slati humanitarnu pomoć. Ne trebamo ratovati', dodao je aktivist Tim Kahlor. 'Ovo je samo još jedan korak unazad. Samo još više nasilja, ljudi će umirati na obje strane'.

Pročitajte i ovo Zavod za javno zdravstvo Zadnji u nizu napada prosvjednika Nakon izgreda u Bjelovaru svi su u strahu: "Imala sam osjećaj da će me opaliti, nisam ni znala s koje strane" Slika nije dostupna Nisu cijepljeni S prosvjeda u COVID bolnicu: Nekoliko prosvjednika zaraženih koronom tražilo liječničku pomoć, jedan je na kisiku

U Londonu se za sada tek stotinjak prosvjednika okupilo ispred Dowing Streeta izvikujući parole poput 'Mičite šape s Libije' i 'Niste naučili lekciju iz Iraka i Afganistana. Prosvjednici su izrazili ljutnju i gađenje zbog zračnih napada na Libiju. 'Ovo licemjerje je nevjerojatno. Ovaj rat je samo zbog nafte, kontrole i poruke svijetu i regiji da možemo što hoćemo. Bojim se da ćemo uskoro biti umiješani u pravi rat, podjelu Libije i krađe svih njihovim naftnih resursa', kazao je jedan od prosvjednika.

U filipinskom glavnom gradu Manili studenti su, kako bi iskazali svoj prijezir prema ratu u Libiji, zapalili američku zastavu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene