Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski razgovor

Putin i Obama žele ojačati koordinaciju između Rusije i SAD-a u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki Barack Obama su u srijedu u telefonskom razgovoru izjavili da su spremni ojačati vojnu koordinaciju između dviju zemalja u Siriji, objavio je Kremlj.

"Dvije strane su potvrdile da žele ojačati koordinaciju između ruskih i američkih snaga u Siriji", precizira Kremlj u priopćenju, ali ne navodi pojedinosti o obliku te koordinacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neformalni razgovor SUSRET OBAME I PUTINA Evo što je američki predsjednik zamolio ruskog Slika nije dostupna Prva etapa primirja OZBILJNO UPOZORENJE Dani ispred nas su ključni, svijet će gledati!

Putin je također pozvao svog američkog kolegu da pomogne u raskidu umjerene oporbe s terorističkim skupinama poput Fronte Al-Nusra, rečeno je.

Putin i Obama su naglasili važnost nastavka mirovnih pregovora pod okriljem UN-a. Dva kruga neizravnih međusirijskih mirovnih pregovora su održani od početka godine u Ženevi bez ikakvog napretka. Službe sigurnosti Sjedinjenih Država i Rusije već surađuju u Siriji i Moskva je već u lipnju pozvala na zajedničke odlučne akcije protiv Fronte Al-Nusra.

Sredinom svibnja je Rusija predložila Sjedinjenim Državama zajedničke udare na džihadističke skupine u Siriji, što je Washington odmah odbacio.

Američki državni tajnik John Kerry je u srijedu pozdravio 72-satno primirje koje je proglasio režim Damaska u Siriji, kako bi s Rusijom radio na njegovom pretvaranju u trajno primirje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene