Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđene na zatvor

Pussy Riot neće tražiti predsjedničko pomilovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri članice ruske punk skupine Pussy Riot, osuđene na dvije godine zatvora zbog 'punk molitve' protiv Vladimira Putina u moskovskoj katedrali, ne namjeravaju zatražiti predsjedničko pomilovanje, rekao jenjihov odvjetnik Nikolaj Polozov.

'Naše klijentice neće uložiti zahtjev za pomilovanje', rekao je Polozov. Istaknuo je također da se obrana namjerava žaliti na strogu presudu, koja je izazvala ogorčenje međunarodne zajednice.

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i Ekaterina Samucevič (30) proglašene su krivima za 'huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom' zbog izvedbe 'punk molitve' u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi. Tada su Majku Božju zazvale da k sebi uzme Putina.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

>> Kritike Rusiji pljušte sa svih strana

Pussy Riots su tvrdile da su na taj način izrazile prosvjed protiv bliskih veza Putina i Ruske pravoslavne crkve, ne namjeravajući uvrijediti vjernike, no sutkinja je odbila tu argumentaciju.

Tužitelji su tražili tri godina zatvora. U dvogodišnju zatvorsku kaznu uračunat će im se gotovo šest mjeseci provedenih u pritvoru otkako su 21. veljače izvele svoj performans. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene