Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

O stanju u Makedoniji

Pusić: 'Podržavamo pronalaženje mirnog rješenja u Makedoniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako prvotno to nije bilo na dnevnom redu, o stanju u Makedoniji razgovarat će se i na sastanku Vijeća za vanjske poslove.

Hrvatska je iznimno zabrinuta zbog situacije u Makedoniji i podržava pronalaženje mirnog rješenja kako se političke razlike ne bi pretvorile u etničke, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden Slika nije dostupna Pusić u Bruxellesu RH podupire susjede koji žele u NATO: 'Članstvo pridonosi stabilizaciji'

Pusić: RH podupire Srbiju koja se mora distancirati od rehabilitacije Mihailovića

"Mi smo izrazito zabrinuti zbog situacije u Makedoniji. Mislimo da je to najosjetljivija točka u cijeloj regiji. Smatramo da je važno političke razlike ne gurati prema etničkim sukobima i etničkim razlikama jer na Balkanu jednom kada se političke razlike pretvore u etničke to uvijek ima nepredvidive, destabilizirajuće i potencijalno vrlo opasne posljedice", izjavila je ministrica Pusić prije početka sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Iako prvotno to nije bilo na dnevnom redu, o stanju u Makedoniji razgovarat će se i na sastanku Vijeća za vanjske poslove.

"Što se Hrvatske tiče, mi apsolutno podržavamo pronalaženje mirnog rješenja u Makedoniji, sankcioniranje svih koji su odgovorni za bilo kakav terorizam, ali i vraćanje rasprave u političke okvire sa sadašnjeg, gotovo ruba sukoba", rekla je hrvatska ministrica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene