Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nijedno rješenje ne smije biti nepravedno

Puljić: Crkva će uvijek dići glas protiv nepravde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozvao je hrvatske političare u Bosni i Hercegovini da se dogovore o tome kako bi trebalo urediti unutarnje odnose u toj zemlji i osigurati ravnopravnost hrvatskog naroda.

'Što god se dogovore hrvatski političari, mi (Crkva) nećemo biti protiv, no ako se to pokaže kao nepravda, i te kako ćemo dignuti svoj glas', odgovorio je kardinal Puljić novinarima u Sarajevu na pitanje što misli o čestim raspravama o mogućoj uspostavi trećeg entiteta u BiH.

Pročitajte i ovo Kardinal Jean-Pierre Ricard U FRANCUSKOJ Kardinal priznao da je zlostavljao djevojčicu: "Prije 35 godina ponašao sam se prijekora vrijedno, imala je 14 godina" Slika nije dostupna Puljić: BiH treba novi Ustav

Kardinal Puljić podsjetio je na dobro poznato stajalište biskupa BiH da nijedno političko rješenje ne smije biti nepravedno. 'Mi smo i Daytonski sporazum kritizirali upravo zato što nije donio jednaka prava svima', rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Jasno je stajalište Crkve u BiH da svaki čovjek mora imati zajamčeno pravo ostvariti se u onome što jest po svojem identitetu, naciji i vjeri, rekao je kardinal Puljić. Opovrgnuo je tvrdnje po kojima se Katolička crkva i njezini biskupi miješaju u politička pitanja u BiH.

Crkva samo odgovara na ono što je se izravno pita, rekao je. 'Jasno je ipak da nije isti takav pristup svih religijskih zajednica u BiH kad je riječ o političkim pitanjima', upozorio je pritom kardinal Puljić.

Katolička crkva, poručio je, unatoč svim teškoćama, nastavit će provoditi svoju temeljnu misiju pronoseći poruke nade i ljubavi. Nijedno vrijeme u BiH nije bilo lagodno, pa tako nije ni ovo, no svi oni koji u njemu žive imaju odgovornost raditi zdušno i odgovorno za opće dobro, istaknuo je vrhbosanski nadbiskup. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene