Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen kalifom

VIDEO Prva video propovijed vođe ISIL-a: Morate me slušati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Abu Bakr al-Baghdadi održao je propovijed u džamiji na sjeveru Iraka tijekom koje je svoje štovatelje pozvao da ga slušaju

Abu Bakr al-Baghdadi, vođa islamističke militantne grupe ISIL, u svojoj prvom video propovijedi pozvao je muslimane da ga - slušaju, odnosno da budu poslušni piše BBC.

Džihadisti su Baghdadija imenovali kalifom, a video koji je objavljen i na YouTube-u vjerojatno je snimljen u petak tijekom propovijedi u džamiji na sjeveru Iraka.

Pročitajte i ovo Riječki nadbiskup Mate Uzinić drži propovijed na božićnoj polnoćki Pjesma za mir Riječki nadbiskup na božićnoj misi govorio o važnosti pjesme, spominjao i Woodstock: "Nemojmo se olako odricati svoje tradicije, ali..." Slika nije dostupna AL-QURASHI UBIJEN? Erdogan tvrdi da su likvidirali vođu Islamske države

Brutalan i ekstreman: Je li svijet dobio novog Osamu bina Ladena?

U propovijedi je pohvalio uspostavu islamske države koja je od strane ISIS-a proglašena prošlu nedjelju. Također, napomenuo je da nije tražio poziciju kalifa ili vođe nazivajući je teretom.

'Ja sam vaš vođa, iako nisam najbolji među vama. Zato ako vidite da sam u pravu podržite me, a ako vidite da sam u krivu savjetujte me', poručio je štovateljima.

Stručnjaci tvrde da se militantni vođa nikad ranije nije pojavio u videu, iako postoje njegove fotografije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene