Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napredak u Kaliforniji, svladan jedan požar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci koji se već četiri dana bore protiv požara u kojima su smrtno stradale tri osobe u Kaliforniji, zabilježili su prošle noći prvi uspjeh. No još uvijek je ugrožen San Diego gdje se šteta procjenjuje na više od milijardu dolara.

Zahvaljujući smirivanju vjetra sjeverno od Los Angelesa, vatrogasci su uspjeli u potpunosti savladati jedan požar na tom području.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svidjele mu se ideje gledatelja VIDEO: Arnie s nožem u ruci Slika nije dostupna VIDEO: Izvanredno stanje u Kaliforniji, vatra prijeti kućama

Požari su na području oko Los Angelesa zahvatili 365 km2 površine, a u Kaliforniji ukupno 1724 km2, navodi se u priopćenju ureda guvernera Arnolda Schwarzeneggera.

'Vjetar je prestao puhati i to nam je uvelike olakšalo život', kazao je vatrogasni dužnosnik okruga Los Angelesa.

U srijedu je guverner Schwarzenegger objavio kako su u 18 požara u južnoj Kaliforniji smrtno stradale tri osobe, a 40 ih je ranjeno. Po njemu je uništeno 1664 zdanja, od čega 1436 domova.

Gotovo 8900 vatrogasaca, među kojima 2600 zatvorenika obučenih za borbu protiv plamene stihije i privremeno oslobođenih, raspoređeno je u tom području, a podržava ih 90 aviona i helikoptera, istaknuo je Schwarzenegger.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene