Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi, štedljiviji način

Prvi put u Sloveniji: Popis pučanstva bez popisivača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji će se ove godine prvi put održati popis pučanstva po prije tri godine prihvaćenoj uredbi EU-a pa posao popisivanja na terenu neće obavljati popisivači.

Umjesto njih taj posao će obavljati tijela u ministarstvu unutarnjih poslova, državnoj geodetskoj upravi i državnom statističkom uredu. Slovenski državni statistički ured objavio je da će se novim, tzv. registarskim načinom izvedbe popisa pučanstva uštedjeti najmanje 10 milijuna eura iz državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

>> Pitanje s popisa stanovništva: Živite li u homoseksualnoj zajednici?

Podaci dobiveni registarskim popisom objavljivat će se postupno u tijeku ove godine, u skladu sa stanjem zatečenim 1. siječnja, a ne 31. ožujka, kako je bio običaj za prijašnjih popisa.

Najkasnije do 29. travnja bit će objavljeni podatci o stanovništvu, najkasnije do 30. rujna podaci o kućanstvima i obiteljima, a najkasnije do 30. prosinca podaci o unutarnjoj migraciji stanovništva, njegovu obrazovanju i radnoj aktivnosti.

Zadnji popis pučanstva, koji se tradicionalno obavlja svake desete godine, u Sloveniji je iznimno bio proveden 2002. jer zbog pogreške u planiranju za popis 2001. nije bio osiguran potreban novac u proračunu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene