Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važan razgovor

Prvi put nakon skandala: Milanović pola sata razgovarao s Cerarom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović potvrdio je novinarima da je u četvrtak u Beču oko pola sata razgovarao sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom, ali nije želio reći što su bile teme tog sastanka.

"Razgovarao sam sa svojim kolegom Mirom Cerarom u četiri oka pola sata, razgovarali smo, nismo pregovarali, pozicije su jasne, njihove i naše, ali to ne bi trebalo pomutiti naše dobre odnose, i osobno dobre, ali to je manje bitno", rekao je Milanović u izjavi po završetku summita o zapadnom Balkanu u Beču.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Bio je to, koliko je poznato, prvi susret šefova hrvatske i slovenske vlade nakon povlačenja Hrvatske iz arbitražnog postupka sa Slovenijom zbog dogovaranja slovenskog suca u Arbitražnom sudu i pravne zastupnice pred tim sudom.

Slovenski mediji 'udarili' po Erjavcu: 'Zemlju je učinio diplomatskom periferijom'

Trenutno ni jedna zemlja nema svog suca u arbitražnom sudu, o tome se čeka odluka predsjednika suda, a Slovenija u međuvremenu ustraje na tome da postupak i dalje traje iako se Hrvatska iz njega povukla.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je u srijedu da očekuje da arbitražni sud i nakon afere s Hrvatskom nastavi svoj rad i donese obvezujuću presudu koju će Slovenija i provoditi.

U Beču su na summitu o zapadnom Balkanu bili i ministri vanjskih poslova Erjavec i Vesna Pusić koja je kazala novinarima da s njim nije razgovarala, već da su se samo pozdravili.

Milanović je rekao da konferencija o zapadnom Balkanu nije mjesto za donošenje odluka već forum za razgovor i suradnju, usmjeren prije svih na države koje još nisu članice EU-a.

Na bečkom skupu bili su šefovi vlada šest zemalja zapadnog Balkana - Albanije, Crne Gore, BiH, Srbije, Kosova i Crne Gore, njemački i austrijski kancelari Angela Merkel i Werner Faymann te šefica europske diplomacije Federica Mogherini.

"Ovdje se ne donose odluke, ovo je forum za suradnju i razgovor, usmjeren prije svega prema državama koje nisu članice EU-a, Hrvatska jest. Njezina je ipak i odgovornost i interes da na toj konferenciji sudjeluje radi mira i stabilnosti, gospodarske suradnje u regiji, radi trgovinskih i industrijskih interesa". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene