Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraglajder se zabio u kablove

Proveli noć sto metara iznad zemlje jer se paraglajder zabio u žičaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset ljudi provelo je noć s petka na subotu na visini od sto metara iznad zemlje, u kabini žičare u Bavarskoj na jugu Njemačke, a spašeni su tek u subotu ujutro pomoću helikoptera.

U petak poslijepodne jedan se paraglajder zaletio u kablove žičare i zaustavio mehanizam, rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Dio putnika izvučen je još u petak navečer, ali su s dolaskom noći radovi prekinuti, pa je ostalih 20 moralo provesti noć u kabini od 12 četvornih metara, sto metara iznad zemlje.

Izgred se dogodio nedaleko od dvorca Neuschwansteina Ludviga II. Bavarskog, koji je velika turistička atrakcija.

Spasioci su u petak navečer donijeli putnicima hranu i piće, a za djecu igračke, ali je trebalo čekati subotu ujutro da policija pošalje tri helikoptera kako bi ih izvukla iz kabine.

Akcija spašavanja odigrala se u subotu rano ujutro, pomoću kabla kojim su putnici jedan po jedan izvučeni kroz krov kabine.
Svi putnici su živi i zdravi, rekla je policija. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Sljemenska žičara Svaki dan od 9 do 16 sati Nova Tomaševićeva odluka oduševit će skijaše, građanima uputio i apel

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene