Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne službe na terenu

VIDEO Ovako je izgledao ruski udar na Kijev: "Dosta žestoko. Nije lako kada eksplozije dođu tijekom noći"

Aktualno Galerija Ruski napad na Kijev - 1 Ruski napad na Kijev - 1 Foto: Reuters Ruski napad na Kijev - 2 Ruski napad na Kijev - 2 Foto: Reuters Ruski napad na Kijev - 3 Ruski napad na Kijev - 3 Foto: Reuters +0 Ruski napad na Kijev - 4 Galerija 1/4 >>
Sustav protuzračne obrane odbio je ruske zračne napade na Kijev i druge dijelove Ukrajine, izvijestili su ukrajinski dužnosnici rano ujutro.

Ukrajinske oružane snage oborile su sve projektile koji su sinoć lansirani na državu.

"Još jedan nevjerojatan uspjeh Ukrajinskih zračnih snaga! Sinoć su naši branitelji neba srušili ŠEST ruskih hipersoničnih projektila Kinžal i 12 drugih projektila", napisao je na Twitteru ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

"Ruski teroristi nemaju nikakve šanse za pobjedu nad Ukrajinom. Njihovu oružju može se i trebalo bi se suprotstaviti zapadno oružje. Hvala članovima naših Zračnih snaga i našim partnerima koji su uložili u sigurnost ukrajinskog i europskog neba. Hajmo pobijediti zajedno!" dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Storm Shadow Rusi srušili moćne rakete kojima je granatiran Luhansk: "Izuzetno negativno gledamo na tu odluku"

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin pisanje Washington Posta Prigožin tvrdi da nije htio Ukrajincima odati tajne informacije: "To su gluparije!"

U napadima su ozlijeđene najmanje tri osobe, piše The Guardian. Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko sugrađane je pozvao da ostanu u skloništima, a na Telegramu je javio da su se u nekoliko općina čule eksplozije te da su na zoološki vrt u općini Ševčenivski pale krhotine, a u općini Solomjanski od krhotina se zapalilo nekoliko automobila.

Ukrajinska služba za izvanredne situacije objavila je fotografije vatrogasaca koji gase požare u glavnom gradu Ukrajine.

Na napad se osvrnula i Melinda Simmons, britanska veleposlanica u Ukrajini.

"Snažan zračni napad dogodio se jučer u Kijevu. Dosta žestoko. Nije lako kada eksplozija i trešnja zidova dođu tijekom noći. Nadam se da su svi u redu", napisala je na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene