Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije zalijevaju mlijekom

Prosvjeduju europski mljekari, među njima i 30-ak hrvatskih proizvođača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu prosvjeduju europski mljekari, među kojima je i 30-ak hrvatskih proizvođača.

Europske institucije, ali i jake snage sigurnosti, europski mljekari, među kojima je i 30-ak hrvatskih proizvođača, zalijevaju mlijekom. Prosvjed će trajati dva dana.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može"

>> U Saboru na raspravi o mlijeku spomenuli i emisiju Provjereno

U Bruxelles su stigli sa stotinama traktora iz cijele Europe. Prosvjed je organiziran za vrijeme rasprave o agrarnom tržištu u Europskom parlamentu. Prosvjednici najavljuju da neće otići sve dok političari ne saslušaju njihov prijedlog o fleksibilnijoj opskrbi tržišta za europsku mljekarsku industriju.

'Treba osnovati agenciju koja će pratiti kretanja ponude i potražnje mlijeka te troškova proizvodnje. Naš najveći problem je što je cijena proizvodnje veća od otkupne cijene i to nam stvara velike probleme', kazala je Irene van der Sar, mljekarica iz Nizozemske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene