Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priključili se i studenti

Prosvjednici ponovno ispred zgrade Parlamenta: 'Hoćemo promjene!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su vlada i parlament u Sarajevu deblokirani u ranim jutarnjim satima, ispred zgrade Parlamenta se ponovno okupilo oko 2.500 prosvjednika.

Kao što je nevladina organizacija Studentski parlament sveučilišta u Sarajevu najavila, organiziran je prosvjed studenata. U povorci su se studentima priključivali i građani koji su pozdravili njihov izlazak na ulice.

Kada su došli ispred zgrade Vlade, studenti su zviždaljkama radili buku kako bi 'razbudili nadležne'. Poručili su da im je dosta mirnih prosvjeda i uzvikivali 'Ako ne znate jezik, znate jezik sile', piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN... Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

>> Prosvjedovali za dobivanje JMBG-a, pa privedeni

Nakon toga su krenuli prema zgradi Parlamenta radeći veliku buku. Pred zgradom Parlamenta su ih dočekali drugi građani, tako da se tamo okupilo oko 2.500 ljudi.

Prosvjed zasad teče mirno uz povremene uzvike 'Hoćemo promjene', a stigao je i autobus građana iz Zenice koji su im se pridružili.

Podsjetimo, pet sudionika jučerašnjeg prosvjeda privedeno je na saslušanje u policiju, a osumnjičeni za narušavanje javnog reda i mira tijekom prosvjeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene