Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na obraćanje predsjednika

Prosvjednici ispred palače: 'Dolje, dolje, Mubarak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici ispred predsjedničke palače Hosnija Mubaraka izvikuju poruke u kojima od egipatskog predsjednika traže da ode s vlasti.

'Dolje, dolje Hosni Mubarak', izvikuju prosvjednici, a parolu s istom porukom izvjesili su na bodljikavu žicu, koja im priječi put do same palače, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spora tranzicija vlasti Pobuna u Egiptu se širi, vlast prijeti vojskom Slika nije dostupna Neće Mubarak, neće ni oni Prosvjednici i dalje na trgu Tahrir, raketni napad na sinajskom poluotoku

Egipatska vojska objavila je danas u svojem drugom službenom priopćenju od početka nemira, da će ukinuti izvanredno stanje, čim se uvjeti za to postignu. Drugim riječima, to je i poruka prosvjednicima da se povuku s ulica.

>> Dramatičan obrat: Mubarak odbio otići

S druge strane je progovorio i egipatski ministar financija Samir Radwan, koji je u današnjem intervjuu za BBC poručio kako bi vojni puč bio loša stvar za Egipat. 'Noćna mora vojnog puča bila bi loša za sve, za mlade i za ekonomiju', istaknuo je Radwan. Dodao je kako smatra da je vojska pokazala veliku disciplinu, no da pat pozicija ne može trajati vječno.

Poput Titanika

Politički aktivist ElBaradei ističe kako je egipatski režim u potpunom rasulu. 'To je poput Titanika. Štakori napuštaju brod koji tone', rekao je ElBaradei.

U međuvremenu na glavnom trgu Tahrir u Kairu, ponovno se na noge podiglo na desetke tisuća prosvjednika, a vojska je opet povećala broj svojih trupa na tom trgu. Početak novog prosvjeda u kojem će se tražiti ostavka Mubaraka, očekuje se nakon podnevne molitve. Vojska ističe kako će štititi pravo naroda na prosvjed, a vojno zapovjedništvo odlučno je u naporima da zadrže red na ulicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene