Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće Mubarak, neće ni oni

Prosvjednici i dalje na trgu Tahrir, raketni napad na sinajskom poluotoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki Trg Tahrir u središtu Kaira jutros je još uvijek bio ispunjen tisućama prosvjednika koji su noć proveli ondje zahtijevajući hitan odlazak predsjednika Hosnija Mubaraka.

Neki su spavali pod ceradama blizu tenkova koji blokiraju pristupe trgu kako bi spriječili vojničke manevre. Prosvjednici strahuju da će odlazak vojske omogućiti nove napade Mubarakovih pristaša. Strahuju i da će tenkovi potjerati prisutne s trga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slika nije dostupna Obnova sigurnosti Egipat kreće u normalan život, obnovljen promet na trgu Tahrir

>> Obama: Egipat se neće vratiti na ono što je bio

Život se nastavlja organizirati na tom mjestu koje je postalo simbol pobune protiv Mubaraka, sa šatorima i sustavima opskrbe za pobunjenike. Prosvjednici ostaju iako je počeo politički dijalog u pokušaju pronalaska izlaza iz krize izazvane neprekinutim prosvjedima od 25. siječnja.

Raketni napad u Rafahu

Moćni oporbeni pokret Muslimanska braća počeo je jučer dijalog s vlastima ali i ocijenio nedovoljnima reforme koje predlaže vlada.

U međuvremenu, na policijsku postaju u gradu Rafahu, na sinajskom poluotoku, dogodio se napad. Nepoznata skupina na barake egipatskih sigurnosnih snaga ispalila je četiri raketna projektila. Zgrada je u napadu oštećena, a jedan policajac je ranjen.

(B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene