Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi neredi

Belfast: Prosvjednici ciglama i bocama na policiju, oni uzvratili vodenim topovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjevernoj Irskoj izbili suskobi između prosvjednika i policije zbog skidanja britanske zastave s gradske vijećnice u Belfastu.

Stotine prosvjednika zauzele su ulice Belfasta u najžešćim nemirima u ovom djelu Velike Britanije od 1998. godine. Zatvorene su prometnice, kao i većina javnih službi, uključujući i javni prijevoz. Protestantski rojalisti ponovno su održali prosvjede u znak nezadovoljstva prekidom tradicije podizanja britanske zastave svako jutro na gradsku vijećnicu u Belfastu.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Neredi u Parizu - 2 Više od 300 uhićenih Ekipa Dnevnika Nove TV iz Pariza: "Sada su ulice relativno mirne, ali osjeća se napetost u zraku"

15 kilometara od Belfasta, u mjestu Carrickfergus prosvjednici su ciglama i bocama napali policijske snage nakon je policija odgovorila jednim gumenim metkom, stoji u policijskom izvješću.

>> Policija u Belfastu prosvjednike gađala gumenim mecima

U drugom prosvjedu u mjestu Newtownabbey skupina od dvjestotinjak mlađih prosvjednika zapalila je autobus te policiju napala molotovljevim koktelima i sličnim improviziranim eksplozivnim sredstvima nakon čega je policija odgovorila vodenim topovima.

Prosvjednici smatraju kako je skidanje britanske zastave još jedan korak prema slabljenju dominacije britanske krune te kako je irskim nacionalistima već ionako napravljeno previše ustupaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene