Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti zbog zastave

Policija u Belfastu prosvjednike gađala gumenim mecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gumeni meci i vodeni topovi korišteni su u Belfastu u suzbijanju nasilnih demonstracija zbog odluke lokalnih vlasti da s gradske vijećnice skinu britansku zastavu.

Sjevernoirska policija koristila je gumene metke i vodene topove nakon što su je u Belfastu napali prosvjednici u ponedjeljak navečer, petu noć zaredom.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Slika nije dostupna Novi neredi Belfast: Prosvjednici ciglama i bocama na policiju, oni uzvratili vodenim topovima

Sporadični nemiri odvijaju se u Belfastu otkad je općinsko vijeće s republikanskom većinom odlučilo 3. prosinca da britanska zastava vijori nad gradskom vijećnicom samo neke dane u godini, a ne stalno.

>> VIDEO Neredi ne jenjavaju, na policiju opet letjele cigle

Tisuću lojalista prosvjedovalo je mirno u ponedjeljak ispred gradske vijećnice za vrijeme sastanka općinskog vijeća, prvog od 3. prosinca.

No, u drugom dijelu grada, na Newtownards Roadu, policija je koristila gumene metke i vodene topove nakon što su je gađali kamenjem i Molotovljevim koktelima kad je pokušavala odvojiti suparničke skupine lojalista i republikanaca.

Britanska zastava ponovno će biti podignuta u srijedu, na rođendan Kate, vojvotkinje od Cambridgea, supruge princa Williama, starijeg sina nasljednika britanske krune.

Kontroverzna odluka općinskog vijeća Belfasta od četvrtka navečer izaziva opetovano nasilje protestanata lojalista. Više od 60 policajaca ozlijeđeno je, a stotinjak osoba uhićeno od četvrtka navečer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene