Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjednici blokirali drugu zračnu luku u Bangkoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protuvladini prosvjednici blokirali su i zatvorili drugu zračnu luku u Bangkoku, izjavio je njezin direktor, dan nakon slične akcije unutar međunarodne zračne luke tajlandskog glavnog grada.

Pristaše koalicije nazvane Alijanse naroda za demokraciju  okupili su se masovno pred glavnim ulazom zračne luke Don Muerang u srijedu navečer prije nego su sve službe konačno ukinute oko ponoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavljen prijam novih bolesnika Bolnica u Bangkoku evakuirana nakon upada prosvjednika Slika nije dostupna Premijer pobjegao automobilom Prosvjednici u Bangkoku provalili u zgradu ministarstva unutarnjih poslova

'Prosvjednici su blokirali ulaz u terminal, odlučili smo stoga ukinuti usluge do četvrtka u 11 sati', izjavio je direktor te zračne luke Anirut Thanomkulbutra.

Zračna luka Don Mueang specijalizirana je za domaći promet i jedina je još bila u pogonu nakon blokade međunarodne zračne luke Suvarnabhumi u utorak navečer. 

>> Prosvjednici zauzeli zračnu luku

>> Vojska traži ostavku vlade i nove izbore

Prosvjednici zahtijevaju ostavku premijera Somchaija Wongsawata.

Tajlandski premijerodbio je u srijedu prijedlog vrhovnog vojnog zapovjednika o raspisivanju prijevremenih izbora kako bi se razriješila višemjesečna politička kriza, izjavivši da je njegova vlada zakonita jer je proistekla iz izbora.

Prosvjednici ocjenjuju da je sadašnja vlada, izabrana u prosincu, korumpirana i da vlada za račun bivšeg premijera Thaksina Shinawatre, koji je svrgnut s vlasti državnim udarom 2006. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene