Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje napeto u BiH

'Nisu to huligani, nisu to divljaci. To su djeca koja svaki dan roditeljima traže 2 KM za kafu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju iza ponoći premijer Unsko-sanskog kantona podnio je ostavku. No, dok je sjednica Skupštine trajala, hakeri su se obračunali s njihovom web stranicom.

Tijekom sjednice skupštine na kojoj je Hamdija Lipovača podnio ostavku, i koja je trajala do jutarnjih sati, hakirana je web stranica Vlade USK-a.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Na stranici je ostavljena poruka, kao i fotografija na kojoj je stisnuta šaka identična onoj na Facebook grupi '50.000 ljudi na ulici za bolje sutra'.

'Da, desilo se to da se građanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traže 2 KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, čiji roditelji su živote davali i od života odvajali da im djeca imaju gdje živjeti', poruka je na web stranici Vlade USK.

VIDEO Objavljena snimka policajca kako kamenuje prosvjednike u Tuzli

Ostavku podnio premijer Unsko-sanskog kantona

Hamdija Lipovača je rekao kako 'ostavku ne daje huliganima', već građanima, odnosno Skupštini koja ga je i izabrala, piše portal Klix.ba.

Lipovača je također dodao da će obavljati funkciju premijera dok se ne imenuje nova vlada, što bi trebalo uslijediti u narednih 10 dana, odnosno očekuje se da se stranke u Skupštini dogovore o novom mandataru u narednih 10 dana.

Osim toga, Lipovača je tražio od prosvjednika da ne traže ostavke načelnika općina u USK-u te da se ne organiziraju više prosvjedi u gradovima tog kantona. Od prisutnih predstavnika prosvjednika je dobio svojevrsnu garanciju da neće biti prosvjeda, odnosno nasilnih prosvjeda, ali su oni također istaknuli da je ovo samo jedan ispunjen uvjet od 12, koliko su ih postavili pred tamošnju vlast.

Gdje je Lipovača, je li 'pobjegao' iz BiH?


Lipovača je, između ostalog, izjavio i kako će obavljati tu funkciju do izbora nove vlade, jer ne želi pristati na kaos. Njegova ostavka je uslijedila nakon ostavki premijera Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srajevskog kantona. Ostavku je, između ostalih, u nedjelju podnio i Himzo Selimović, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene