Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog uhićenja Mladića

Prosvjednici skinuli hrvatsku zastavu, radikali za nedjelju najavili prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska radikalna stranka najavila je za nedjelju prosvjed zbog uhićenja Ratka Mladića.

Gordana Pop Lazić, potpredsjednica te stranke, rekla je za Betu kako će prosvjedni skup početi u 19 sati, a nosit će naziv 'Suradnja s Haškim sudom je izdaja Srbije'.

Pročitajte i ovo Iva Balog Nestala sa zabave "Cijeli je svijet obišla brodom i na kraju skončala na ovoj smrdljivoj plaži": Otkriven uzrok smrti Ive Balog, čije je tijelo pronađeno u Dunavu Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

Stupanj sigurnosti u cijeloj Srbiji od sinoć je podignut na višu razinu, a u Beogradu je na snazi zabrana javnih opkupljanja. Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je kako sve drže pod kontrolom.

U Novom Sadu 500 demonstranata nasrnulo je na RTV i pokušali upasti u zgradu Pokrajinskog odbora pri čemu je ozlijeđeno dvoje ljudi. B92 javlja kako je uglavnom riječ o srednjoškolcima i malo starijim osobama.

Na zgradi kazališta u Novom Sadu u povodu 56. Sterijinih pozorja bila je istaknuta i hrvatska zastava koju su prosvjednici skinuli, a pokušaj da se isto učini i s zastavom BiH spriječila je policija, javlja Radio televizija Vojvodine.

Srpski MUP objavio je kako su u Beogradu uhitili 35 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira. Prosvjednici su rušili kontejnere, bacali jača pirotehnička sredstva i izvikivali pogrdne parole. Ministar Ivica Dačić naglasio je kako je sve pod kontrolom.

U prosvjedima je sudjelovalo ukupno nekoliko stotina osoba. U Beogradu je policija rastjerala 50-ak mladića koji su se okupili na Trgu Republike u znak podrške Ratku Mladiću. Nakon intervencije policije, okupljeni mladići, u starosti od oko 20 godina, razbježali su se po okolnim ulicima, javlja B92.

Prije nego ih je policija rastjerala, okupljeni su uzvikivali parole 'Hvala ti, Ratko' i 'Spasi Srbiju i ubij se, Borise', a pripadnicima policije su poručili 'Idite na Kosovo'. Na Trgu Republike i kasnije navečer bilo je više desetaka policajaca s opremom za razbijanje nasilnih prosvjeda, ali većih izgreda u glavnom gradu Srbije nije bilo.

>> VIDEO: Prve snimke uhićenog Ratka Mladića na sudu u Beogradu!

Pojačano prisustvo policije zabilježeno je i oko zgrade Vlade Srbije, Skupštine Srbije, Skupštine grada Beograda, Predsedništva Srbije i zgrade RTS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene