Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sada možeš i mene tužiti’

VIDEO: Prosvjedi protiv Berlusconijevog pritiska na medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Talijana prosvjedovali su u Rimu protiv nadzora i pritisaka premijera Silvija Berlusconija na medije u skandalu u vezi s prostitutkama pozvanima u njegovu rimsku rezidenciju.

Berlusconi je zatražio sudsku zaplijenu imovine dva ljevici sklona lista, La Repubblice i L'Unite, u vrijednosti od četiri milijuna eura, zbog njihovog pisanja o skandalu u koji je upleten od svibnja. Zbog skandala Berlusconi tuži i neke strane novine. Organizatori su rekli da je na prosvjed na središnjem rimskom trgu Piazza del Popolo izašlo oko 300.000 ljudi. Neki prosvjednici su nosili majice na kojima je pisalo ‘Sada možeš i mene tužiti’.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

>> Berlusconi o slobodi tiska: Italija nije diktatura

Berlusconi posjeduje tri gledana talijanska televizijska kanala a kao premijer ima znatan utjecaj na državnu televiziju RAI. On, ili članovi njegove obitelji, nadziru jedan nadregionalni dnevni list, politički tjednik i najveću talijansku izdavačku kuću. (Hina)

Prosvjed Talijana protiv Berlusconijevih pritisaka možete pogledati u priloženom videu.

Mislite li da Berlusconi vrši pritisak na medije?

  • Da
  • Ne
  • Ništa više nego naši političari

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene