452360
452360
452360
452360
452360

PROSVJED MIGRANATA U SRBIJI 'Sjedit ćemo na granici dok ju ne otvore'

  • , 04.10.2016., 11:47
  • Autor:
  • komentara

Grupa od oko 150 do 200 migranata prosvjeduje zbog stanja na granici te su se pješke uputili prema granici s Mađarskom.

 
 
 
 
'Sjedit ćemo na granici dok ju ne otvore' (Video: Vijesti Nove TV u 14)
'Sjedit ćemo na granici dok ju ne otvore' (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Kako neslužbeno saznaje Blic, migranti traže otvaranje granice prema Mađarskoj.

Preko Novog Beograda krenuli su prema sjeveru Srbije, a protutnjali su Zemunom gdje ih je počela pratiti policija.

Tamo je  nastala velika gužva u prometu, a migranti se kreću u pratnji nekoliko marica i policijskih automobila. Promet prema mjestu Batajnica oddvija se usporeno i stvorile su se velike kolone vozila. Automobili migrante zaobilaze u momentima dok oni uzimaju predah.

Migranti usput skupljaju orahe koji su pali sa drveća i jedu ih.

Veća skupina migranata jutros je pješke krenula po tramvajskim tračnicama, a prosvjedu je prethodila svađa u parku u blizini autobusne stanice kada je jedna grupa migranata prvo verbalno, a potom i fizički napala druge migrante koji su htjeli sudjelovati u prosvjedu.

Grupa migranata šetala je ulicama u blizini Autobusne stanice dok je druga bila u parku na organiziranom doručku. Migranti koji su protestirali došli su u park, napravili stampedo i počeli tjerati i tući druge migrante te napali humanitarne radnke, javlja Blic. U incidentu je jedna radnica Info centra zadobila povredu ramena.

Info park, humanitarna organizacija za pomoć izbjeglicama zatvorila je potom stanicu za prihvat migranata te su objesili natpis: "Nema više pomoći zbog ljudi koji uzrokuju probleme".

Svi su migranti mlađi muškarci do 30 godina starosti i gotovo svi su iz Afganistana, Pakistana i Iraka. Kako kažu, većina njih je u Beogradu između tjedan i mjesec dana i plan im je doći do mađarske granice i tamo sjediti sve dok ju ne otvore.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se