Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbrži auto ikad?

Prodaje se 'kopnena raketa' za 3 milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil, koji je Steve Fossett razvijao da postavi novi kopneni brzinski rekord, stavljen je na 'bubanj', za sve zainteresirane kupce dubokog džepa.

Avanturist Fossett automobil Target 800 MPH kupio je od iskusnog vozača Craiga Breedlovea još 2006. godine. Fossettov tim krenuo ga je prerađivati kako bi pokušao postaviti kopneni brzinski rekord s maksimalnom brzinom oko 1280 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

>> Američki milijunaš i avanturist Fossett službeno proglašen mrtvim

Testiranje prve verzije njegovom timu dalo je naslutiti kako bi ovaj 'prizemljeni avion' mogao dostići i granicu od 1440 kilometara na sat. Čitav projekt napušten je nakon što je Fossett poginuo u padu zrakoplova 2007. godine, prenosi Popsci.com.

Kupac dobiva čitav paket

Ipak, automobil je potpuno prerađen i uključuje sve potrebno za pokušaj rušenja kopnenog brzinskog rekorda. Zajedno s automobilom, kojeg pogoni turbo mlazni motor J-79 General Electrica, kupac dobiva i čitavu radionu, nacrte, rezervne dijelove, alat te čak i kamion potreban za prebacivanje vozila do testnog poligona po njegovom izboru.

Tvrtka koja prodaje Target 800 MPH prihvatiti će samo ponude iznad 3 milijuna dolara. Tko voli, nek izvoli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene