Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRALJICA POTVRDILA

Princ Andrew ostao bez svih kraljevskih titula zbog optužbi za zlostavljanje maloljetnice

Kraljica Elizabeta princu Andrewu je oduzela sve kraljevske i vojne titule. Od optužbe zbog zlostavljanja maloljetnice branit će se kao običan građanin.

Iz Buckingamske palače u četvrtak je potvrđeno da je kraljica princu Andrewu oduzela sve kraljevske i vojne titule, nakon tužbe koju je protiv njega pokrenula Virginia Giuffre, a koja tvrdi da ju je zlostavljao kad je bila maloljetna.

U izjavi kraljice Elizabete stoji i kako vojvoda od Yorka više neće preuzimati nikakve javne dužnosti, a u slučaju će se braniti kao građanin.

Prema navodima CNN-a, Giuffre je u svojoj tužbi navela da je pokojni Jeffrey Epstein trgovao njezinim tijelom i prisilio je na seks sa svojim prijateljima, među kojima je bio i princ.

Scotland Yard je još ranije izvijestio kako su razgovarali s Virginijom Giuffre zbog tvrdnji da ju je vojvoda od Yorka silovao kada je imala 17 godina. Princ je opovrgnuo sve optužbe, a Virginia je u tužbi koju je podigla navela kako ju je Andrew seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Jeffreyja Epsteina na Manhattanu te na njegovu privatnom otoku na Američkim Djevičanskim otocima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna skandal ne jenjava Kraljici Elizabeti teško padaju gnjusne optužbe protiv njezina omiljenog sina, no ostat će bez svega ukoliko ga proglase krivim

Pročitajte i ovo Princ Andrew (Foto: Getty Images) grijesi iz prošlosti Skandal ne jenjava: Kraljevska obitelj urotila se protiv člana koji je optužen za silovanje 17-godišnjakinje

Dodala je da je princ Andrew bio svjestan toga da je ona u to vrijeme bila maloljetna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene