Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Upozoravam vas'

PRIJETNJE, LAŽI I MANIPULACIJE 'Ono što ću vam napraviti bit će odvratno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nizu spornih izjava iz predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, dolazi i jedna brutalna prijetnja medijima zbog objave članka u kojem se citira 'nezgodni' dio iz njegove biografije.

Odvjetnik i glasnogovornik kandidata za američkog predsjednika iz republikanskih redova, Donalda Trumpa, novinarima je izrekao niz vulgarnih prijetnji te tvrdi da je po zakonu nemoguće da muž siluje ženu s kojom je u braku. Sve kako bi stopirao objavu članka o svom šefu, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Donald Trump Prvi gubitak za Donalda Sud odlučio: Trump je zakasnio pozvati se na imunitet u parnici za silovanje novinarke

Michael Cohen, posebni savjetnik organizacije Trump, prijetio je reporteru američkih novina Daily Beast koji je se u članku pozvao na navode iz biografije o Donaldu Trumpu, o silovanju bivše supruge Ivane, dok su bili u braku.

Tijekom Trumpove kampanje, moglo se čuti više bizarnih izjava koje ne samo da su odjeknule SAD-om kojeg se tiču, nego i cijelim svijetom. Primjerice, Donald Trump imigrante iz Meksika nazvao je silovateljima. Kao odgovor na tu izjavu, u jednom se članku spominje navod bigrafa i tadašnja izjava Ivane Trump.

Novinar je u svom članku izvukao izjave Trumpovog biografa koji je opisao kako je mogul silovao svoju suprugu kad joj se pokušao osvetiti, jer ga je ohrabrivala da se podvrgne bolnoj i neuspješnoj operaciji vlasišta kasnih 1980-ih.

Trump vodi među potencijalnim republikanskim kandidatima

U knjizi Harryja Hurta, objavljenoj 1993. nalazi se izjava Ivane Trump koja tvrdi da ju je tadašnji suprug silovao. Donald pak tvrdi da je navod netočan.

'Pobrinut ću se da se jednog dana susretnemo u sudnici. I tužit ću vas za svaki novčić kojeg još nemate. Sredit ću Daily Beast i sve koje znate. Upozoravam vas, jer ono što ću vam napraviti bit će odvratno. Razumijete li me?', rekao je novinaru.

'Ako napišete priču u kojoj stoji ime gospodina Trumpa s riječju silovanje, zajeb*** ću vam život, dok god ste na ovom planetu. Imat ćete presude protiv vas, toliko utuženog novca, da se nećete iz toga nikada moći izvući', rekao je Cohen Daily Beastu.

Povrh ovoga, najspornija izjava Cohena, izrečena u ovom kontekstu, bilo je pogrešno tumačenje zakona. 'Govorite o osobi koja je u vodstvu za kandidaturu za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, kao o privatnoj osobi koja nikada nikoga nije silovala. I naravno, imajte na umu to kao definiciju - ne može se silovati supružnik. To je istina. Ne možete silovati supružnika i postoje jasni zakonski slučajevi', kaže Cohen.

Međutim, bračno silovanje u zakonu SAD-a stoji od 1993., a u saveznoj državi New York još od 1984., pet godina prije nego se dogodio navodni incident. Donald i Ivana Trump razveli su se 1992.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene