Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretenzije s Bliskog Istoka

Prijetnja Islamske države: U idućih pet godina planiraju zauzeti i Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država protezala bi se Bliskim Istokom, velikim dijelom Afrike, zapadnom Azijom dok bi na sjeveru granica išla do sjevernih granica Austrije i Mađarske. Pod kalifatom bi bila i Španjolska.

Islamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila kalifat, odnosno islamsku državu na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za osvajanje dijela svijeta u kojem se nalazi u Hrvatska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Slika nije dostupna Islamska država prijeti CARSTVO STRAHA Do 2020. Islamska država planira zauzeti Hrvatsku, BiH, Srbiju...

Plan su objavili na Twitteru, piše Daily Mail, a prema njemu Islamska država protezala bi se Bliskim Istokom, velikim dijelom Afrike, zapadnom Azijom dok bi na sjeveru granica išla do sjevernih granica Austrije i Mađarske. Pod kalifatom bi bila i Španjolska.

Islamska država Iraka i Levanta u nedjelju je uzburkala prašinu na globalnoj razini kad je objavila da ukida regionalnu crtu iz svog naziva, odnosno da uspostavlja Islamsku Državu na čelu s kalifom, kojoj se moraju priključiti svi muslimani svijeta i iskazati joj punu odanost.

Proglasili Islamsku državu: Protivnike javno razapinju!

'On (Bagdadi) je imam i kalif svih muslimana', rekao je glasnogovornik ISIL-a Abu Muhamad al-Adnani u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici prvog dana Ramazana.

Posljednji kalifat, koji su gotovo pet stoljeća održavali osmanlijski sultani, ukinule su 1924. nove vlasti moderne Turske.

Iračka vojska pojačala je u ponedjeljak napade na Tikrit u nastojanju da iz njega istjeraju novoproglašenog kalifa Abua Bakra al Bagdadija i njegove džihadiste.

'Ovom izjavom Islamska Država ne šalje poruku samo Iraku i Siriji, nego cijeloj regiji i svijetu. Poruka je da je Islamska Država postala prijetnja svim državama. Vjerujem da će sve zemlje, kad pročitaju deklaraciju, promijeniti svoje dosadašnje ponašanje, jer se njome zahtijeva lojalnost svih muslimana', rekao je glasnogovornik iračke vojske Kasim Ata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene