Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti protiv kriminalaca

VIDEO: Prijestolnica Jamajke pod opsadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jamajka se i dalje nalazi u nemirima, a uvedeno izvanredno stanje u prijestolnici Kingstonu, i dalje je na snazi.

Najmanje dvoje vojnika je ranjeno, dok su isto tako najmanje tri osobe poginule u nasilju, koje je izbilo zbog najave tamošnjih vlasti o uhićenju i izručenju narko šefa Christophera Dudusa Cokea SAD-u. Dvoje vojnika ranjeno je u dijelu Kingstona poznatom kao Tivoli vrtovi te su oni prebačeni do gradske rive, gdje su im pomoć pružili vojni liječnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slika nije dostupna Coke još uvijek u bijegu Jamajka: Stanje se normalizira, 76 mrtvih u sukobima

>> Oružani sukobi na Jamajci se intenziviraju i šire

Jamajčanske vlasti tvrde kako su najmanje dva policajca te jedan civil poginuli, dok je sedam policajaca ranjeno, otkako je započela ulična borba između kriminalnog Cokeovog miljea i vlasti. Strane agencije prenose i brojne izvještaje o pljačkama i otmicama automobila. Kingston, koji je inače popularno turističko odredište, tako je već drugi dan poprište nasilja i talac pobješnjelog narko miljea, koje se protivi izručenju svojeg šefa SAD-u.

Policija je pokušala probiti barikade iza kojih se naoružani kriminalci skrivaju i pucaju po njima, no morali su se povući, nakon što je na njih otvorena vatra s krovova obližnjih zgrada, koje se nalaze iza barikada. Podsjetimo, SAd su od Jamajke zatražile Cokeovo izručenje još u kolovozu prošle godine, no Jamajčanske vlasti to su odobrile tek kad su prikupljeni dokazi o njemu putem ilegalnog prisluškivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene