Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijedlog za opoziv Vujanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratska srpska stranka u Crnoj Gori podnijela je parlamentu prijedlog za utvrđivanje odgovornosti crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića u vođenju vanjske politike i zaključivanju međudržavnih ugovora radi pokretanja postupka za njegov opoziv.

Prijedlog DSS-a podržali su poslanici i ostalih oporbenih stranaka - Srpske liste, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Narodne stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javio HAPIH Provjerite police: Povlači se svakodnevni začin, može biti opasan za konzumaciju Slika nije dostupna Vujanović ponovno kandidat za predsjednika

U njihovu prijedlogu se navodi da je za potpisivanje međunarodnih ugovora, prema Ustavu, jedino i isključivo nadležna vlada Crne Gore, a za njihovo ratifikaciju Skupština.

'Vujanović je u ime vlade, s dužnosti predsjednika Republike,
potpisao Sporazum između crnogorske i vlade Sjedinjenih Američkih Država o zaštiti i pristupu te korištenju vojne infrastrukture u Crnoj Gori'", navodi se u obrazloženju prijedloga.

Dodaje se ocjena kako su očito u pitanju poslovi izvan nadležnosti predsjednika te se predlaže hitno poduzimanje mjera kojima bi se spriječile štetne posljedice potpisanog Sporazuma, što uključuje i opoziv predsjednika Vujanovića.

Ističe se također kako je od predstavnika Europske unije, posebice od povjerenika za proširenje EU-a Ollija Rehna, stigao jasan i nedvosmislen zahtjev kojim se zahtijeva da Crna Gora ne ratificira potpisani Sporazum sa SAD-om i Članak 98. kojim se predviđa da Crna Gora neće izručivati američke građane Međunarodnom kaznenom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene