454327
454327
454327
454327
454327

Prijavljena otmica djevojčice u Zenici, policija blokirala područje, pokušaji otmica i u Sarajevu

  • , 21.10.2016., 09:20
  • Autor:
  • komentara

Policiji u Zenici jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo. Policija je blokirala cijelo područje. Posljednjih desetak dana u Sarajevu se dogodilo nekoliko pokušaja otmice djece, pišu mediji u BiH.

 
 
 
 
Policija u BiH (Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL)
Policija u BiH (Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL)

Policiji Zeničko-dobojskog kantona u Bosni i Heregovini, jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a policija je blokirala cijelo područje. Na mjestu događaja bili su i pripadnici Specijalne policije, piše Klix.ba.

"Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je zabrinjavajuće, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska postaja, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove", izjavio je nakon saznanja o nemilom događaju zamjenik direktorice Osnovne škole "Hasan Kikić" Mustafa Krgo za portal Klix.

U međuvremenu, uprava škole je provjeravala brojno stanje i prisustvo djece na nastavi i kontaktirala s roditeljima odsutnih učenik. Za Klix su rekli da su djeca uglavnom prisutna na nastavi, a određeni broj je opravdano odsutan.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) za rekla da policija ispituje djevojčicu koja je prijavila svoju, kao i navodnu otmicu svoje kolegice.

"Još uvijek provjeravamo informacije o navodnoj otmici djevojčice. Djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje kolegice, a još uvijek nije utvrđeno postoji li druga djevojčica", kazala je Ahmić.

Prema njenim riječima, u pitanju je navodna otmica te je u toku razgovor s djevojčicom uz prisustvo psihologa.

"Ispituju se navodi je li došlo do otmice. Svi naši učenici su na broju te će se nakon razgovora s djevojčicom utvrditi je li bila riječ o otmici", kazao je Krgo.

Niz pokušaja otmica u Sarajevu

Prije dva dana u Sarajevu se dogodio novi pokušaj otmice djeteta i to ispred Osnovne škole Saburina na području općine Stari Grad, kada su nepoznate osobe pokušale uvesti djevojčicu u kombi.

Iz OŠ Saburina za Klix.ba kazali su da su djevojčičini roditelji 19. listopada policiji prijavili da su nepoznate osobe pokušale uvesti dijete u kombi te da u školi poduzimaju sve mjere kako se ostala djeca ne bi uplašila.

Povodom ovog slučaja reagirali su i iz Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i navode da su u kontaktu s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova te pozivaju roditelje da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno pri odlasku u školu i povratku.

"Samo uz dobru suradnju s policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika javite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku", navode iz Vijeća roditelja i dodaju kako je o ovom slučaju obaviještena policija koja radi na na terenu.

Prije desetak dana ispred sarajevske Osnovne škole Pofalići nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao oteti jednog dječaka, a slični slučajevi zabilježeni su i na području općine Centar, točnije, u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se