Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi koristoljublja

'PREVIŠE NAS KOŠTAŠ' Antirojalisti pozvali britansku kraljicu da iseli iz palače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski antirojalisti traže da se Buckinghamska palača pretvori u muzej.

Britanski antirojalisti, koji žele da se poglavar države bira na izborima, pozvali su Buckinghamsku palaču da se pretvori u muzej, nakon što je iz palače priopćeno da će se kraljica morati iseliti dok se u njoj vrše popravci u iznosu od 150 milijuna funti (oko milijardu i pol kuna), javlja Guardian.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabeta II. Najistaknutiji susreti S kim se sve susrela kraljica: Sakrila se u grm Buckinghamske palače da bi izbjegla razgovor s jednim gostom Kraljica i premijerka NAKON SMRTI KRALJICE Britanska premijerka: "Svi smo shrvani. Kraljica je bila kao stijena na kojoj je izgrađena moderna Britanija"

Službenici su otkrili da londonska rezidencija monarhije treba sveobuhvatnu renovaciju kao bi se prestali javljati problemi u kućama u kojima borave stariji ljudi. Uostalom, posljednji put zidovi su novu boju dobili 1952.

Kraljičino osoblje prijeti štrajkom - zbog prekršenog obećanja

'Jedna je opcija da se rezidencija isprazni. Doći se stručnjaci da pogledaju koje su sve opcije i koliki će biti trošak. Prva je procjena da će renoviranje trajati 150 milijuna funti', službena je izjava iz palače.

Antirojalistička skupina 'Republika' pozvala je kraljicu da se za stalno iseli iz palače, jer sve to skupa previše košta. 'Ako porezni obveznici plaćaju račun, porezni obveznici trebali bi imati korist.

Buckinghamska palača već udomljuje jednu od svjetskih najvećih umjetničkih kolekcija, pa bismo trebali vidjeti da se sve vrati narodu', priopćili su aktivisti.

Napominju kako je Buckinghamska palača nacionalno vlasništvo prema kojem se ponaša kao prema privatnom domu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene