Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ban Ki-moon poručio Libiji

'Prestanite napadati civile!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zatražio je u ponedjeljak hitan prekid napada na civile u Libiji i upozorio Tripoli da će pravdi biti priveden svako tko prekrši međunarodno pravo.

Ban Ki-moon je imenovao bivšeg jordanskog ministra vanjskih poslova Abdelilaha Al-Khatiba posebnim izaslanikom za Libiju 'kako bi održao hitne konzultacije s vlastima u Tripoliju i u regiji o teškoj humanitarnoj situaciji', priopćeno je iz Banova ureda.

Dodaje se da je glavni tajnik UN-a u nedjelju razgovarao s libijskim ministrom vanjskih poslova Musom Kusom i poručio mu da Tripoli mora 'preuzeti odgovornost za zaštitu civila te uzeti u obzir legitimne želje libijskog naroda da živi dostojanstveno i u miru'.Ban i Kusa dogovorili su se da UN hitno pošalje tim u Tripoli radi procjene humanitarne situacije u Libiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Užas na moru, kitovi ubojice potopili jedrilicu: Prvo su se zabijali u trup i kormilo, a onda je počela prodirati voda Ukrajinski napad na Belgorod uništen i dalekovod Ukrajinske snage napale ruski grad, uništene kuće: "Jedna žena ranjena je gelerom u kralježnicu"

>> Libija: Bombardirano uzletište uz naftni terminal

Glavni tajnik Svjetske organizacije također je apelirao na libijsku vladu da prekine nasilje i pozvao na poštivanje rezolucije Vijeća sigurnosti kojom su joj prošloga tjedna uvedene sankcije.
'On (Ban) pozvao je vlasti u Tripoliju da poštuju ljudska prava građana i ukinu kontrolu medija', dodaje se u priopćenju Banova ureda.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene