Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni napad

Libija: Bombardirano uzletište uz naftni terminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbeni zrakoplov bombardirao je danas uzletište uz naftni terminal u gradu Bregi na istoku Libije i pobunjeničke položaje u obližnjem gradu Ađadabiji.

Napad se dogodio dan nakon što su pobunjeničke snage odbile kopneni i zračni napad na grad vojske vjerne Moameru Gadafiju u kojemu je poginulo 12 osoba, javljaju agencije pozivajući se na izjave svjedoka.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Američki brodovi krenuli prema Libiji

'Prije približno dva sata borbeni zrakoplovi gađali su područje između naftne tvrtke i stambenog područja', rekao je za AFP Fatah al-Mograbi, dužnosnik bolnice u Bregi dodajući da, koliko zna, nije bilo žrtava.

Ujutro su prema Bregi krenule pobunjeničke snage kako bi ojačale položaj u očekivanju napada Gadafijevih snaga.

Snage odane Gadafiju u srijedu su pokrenule protuofenzivu prema naftnoj luci Brega istočno od Tripolija, uz uporabu borbenih zrakoplova koji su bombardirali položaje pobunjenika.

U sukobima je poginulo dvanaest osoba, no tijekom večeri oporba je potvrdila da kontrolira grad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene