Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da nije kriv

Sjevernoirski premijer odstupio na 6 tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernoirski premijer Peter Robinson, koji je u ponedjeljak privremeno odstupio sa svoje dužnosti na šest tjedana, zbog skandala što ga je izazvala njegova supruga, izjavio je da nije kriv te je obećao da će se boriti protiv zlonamjernih izjava usmjerenih protiv njega, javile su agencije.

'Iznimno je bolno kada se u trenutku velike osobne krize i opće zbrke, moram braniti i protiv neutemeljenih i zlonamjernih izjava usmjerenih protiv mene', rekao je Robinson u priopćenju što ga je pročitao pred tv kamerama, javlja agencija France Presse. Robinson, koji je ranije dobio potporu članova svoje Demokratske unionističke stranke da ostane na njezinu čelu, od svoje je kolegice Arlene Foster, sjevernoirske ministrice poduzetništva, trgovine i investicija, zatražio da preuzme njegovu premijersku dužnost, javlja agencija Reuters. Robinsson se prošloga tjedna suglasio da se provede istraga o tome je li prekršio financijske propise, ali je rekao kako nije učinio ništa loše te je dobio povjerenje članova svoje stranke u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slovački premijer je u bolnici Atentat u Slovačkoj VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

'Jednoglasno smo se složili da, unatoč pokušajima nekih ljudi iz medija i naših političkih protivnika koji su Robinsona htjeli prisiliti na podnošenje ostavke na mjesto čelnika stranke, njemu ponudimo svesrdnu potporu te smo izrazili želju da ostane vođa Demokratske unionističke stranke', rekao je novinarima Robinsonov zamjenik Nigel Dodds. Nešto kasnije tijekom dana, predsjednik Sjevernoirske skupštine William Hay izjavio je kako je Robinson izvijestio stranačke kolege o svojoj namjeri da od Arlene Foster zatraži da ga privremeno zamijeni na mjestu premijera.

On će se svoje premijerske funkcije otići privremeno na šest tjedana, kako bi u tom razdoblju pokušao 'sprati ljagu' sa svog imena zbog skandala što ga je izazvala njegova supruga Iris (60) izvanbračnom vezom s 19-godišnjim muškarcem, kojemu je isplatila 50.000 funta kako bi financirala njegov privatni posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene