Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabotaža tračnica

Bild: Al Qaida planira izvesti terorističke napade na europske željeznice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ranije ovaj mjesec u javnost izašla komunikacija vođa Al Qaide koji namjeravaju izvesti 'nešto veliko', sada navodno postoje i indicije o potencijalnim sabotažama tračnica brzik vlakova u Europi.

Teroristi Al Qaide planiraju napade na europsku mrežu brze željeznice, objavio je njemački list Bild, pozivajući se na izvještaj američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA).

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Ta teroristička skupina navodno planira napade na vlakove i tunele te sabotaže željezničkih pruga i električne mreže kojom se opskrbljuje.

>> Presreli komunikaciju vođa: Al-Qaida planirala 'NAPRAVITI NEŠTO VELIKO'

Teroristički napadi na europsku željezničku mrežu bili su središnja tema telefonske konferencije nekoliko čelnika Al Qaide koju je presrela NSA, piše njemački list. Njemačke su vlasti zbog toga pojačale sigurnost na svojim željeznicama, dodaje Bild.

Po američkim medijima, NSA je nedavno presrela telefonske razgovore čelnika Al Qaide Aymana al-Zawahirija i još dvadesetak njezinih operativaca. To je nagnalo američke i vlasti nekih zapadnih zemalja da zatvore svoja veleposlanstva na Bliskom istoku početkom kolovoza zbog bojazni da prijeti velika teroristička akcija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene