Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeli se dogovoriti

PREKINUTA JE VATRA: 'Postigli smo dogovor s Izraelom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su palestinski dužnosnici kazali da su postigli dogovor o prekidu vatre u Gazi s Izraelom, Izrael to još nije potvrdio.

Palestinski dužnosnici kazali su u utorak da su postigli dogovor o prekidu vatre u Gazi s Izraelom uz posredovanje Egipta te da će to uskoro biti službeno objavljeno.

Pročitajte i ovo Rafah Nova ofenziva Izrael izveo zračne napade: Naredio evakuaciju 100.000 ljudi iz Rafaha Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

Izrael to još nije potvrdio. Glasnogovornik premijera Benjamina Netanyahua nije imao komentara.

'Dvije strane postigle su dogovor i čekamo objavu Kaira kako bismo odredili početni sat provedbe', rekao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri.

Gaza: Dvoje Palestinaca poginulo u izraelskom napadu

Glasnogovornik Odbora narodnog otpora, jedne od militantnih skupina u Gazi koja raketira Izrael, rekao je da bi to moglo biti objavljeno za dva sata.

Dva egipatska dužnosnika potvrdila su da su Izrael i palestinski čelnici postigli dogovor o prekidu vatre u sukobu u Gazi.

"Objavit ćemo priopćenje do 7 sati navečer kako bismo objavili da je sporazum o dugom prekidu vatre postignut između Palestinaca i Izraela nakon kojega će se nastaviti pregovori dviju strana u Kairu", rekao je visoki egipatski dužnosnik.

Po palestinskim dužnosnicima, inicijativa Kaira poziva na prekid sedmotjednih neprijateljstava, otvaranje blokiranih graničnih prijelaza u Pojasu Gaze s Izraelom i Egiptom i proširenje ribolovne zone te enklave u Sredozemnoom moru.

U sklopu druge faze koja bi počela mjesec dana kasnije, Izrael i Palestinci bi pregovarali o gradnji luke u Gazi i oslobađanju Hamasovih zatvorenika na Zapadnoj obali. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene