Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak 23. svibnja u Bagdadu

Pregovori s Iranom prošli u 'sasvim drugačijoj' atmosferi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran i međunarodne sile u subotu su se složili da će se novi krug pregovora održati u Bagdadu 23. svibnja, izjavila je visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, nakon prvoga susreta održanog u posljednjih godinu dana, čija je tema bila kontroverzni iranski nuklearni program.

‘Sada bismo željeli nastaviti s dijalogom. Nastavit ćemo korak po korak’, rekla je Ashton na konferenciji za novinare, ocijenivši prvi sastanak korisnim i konstruktivnim. ‘Sastat ćemo se u Bagdadu 23. svibnja’, rekla je novinarima.

Atmosfera prve sjednice subotnjih razgovora o iranskom nuklearnom programu ocijenjena je ‘sasvim drukčijom’ nego na prethodnim sastancima. Pregovori u Istanbulu počeli su u subotu ujutro sa željom da se ublaže strahovi oko novog rata na Bliskome istoku.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> Obama dao zeleno svjetlo za nove sankcije Iranu

Uoči sastanka zapadni su diplomati govorili kako bi bili zadovoljni i samo zakazivanjem novoga kruga razgovora, možda idući mjesec u Bagdadu. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene