Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Islanda

'Demokracija u Europi ne postoji oduvijek, stvarala se stoljećima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak i na rubu bankrota Island se usprotivio pritiscima EU. 'U Europi ponekad zaboravljamo da ona nije oduvijek bila demokratska, ustvrdio je predsjednik Islanda.

Islandski bankarski sustav doživio je kolaps na početku financijske krize, a država se suočila s pritiscima Europe koja je inzistirala da Island prihvati mjere štednje koje bi opterećivale i buduće generacije. Ipak, malena otočna nacija usprostavila se europskom Golijatu čak i na rubu bankrota.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Ove godine stiglo oko 4000 ljudi Ministri policije EU-a sastaju se zbog migracija u svjetlu afganistanske krize: Zabrinuti su zbog mogućeg masovnog priljeva ljudi, no ima i skeptičnih

>> Island prekinuo pregovore s EU!

Predsjednik Islanda Olafur Grimsson u intervjuu za RT otkrio je što ostatak svijeta od Islanda može naučiti o snazi naroda i vladavini prava.

'U Europi ponekad zaboravljamo da ona nije oduvijek bila demokratska te da nam budućnost demokracije nije sama po sebi dodijeljena. Ona se stvarala stoljećima i nerealno je očekivati kako će je druge zemlje dostići za 5 ili 10 godina', rekao je Grimsoon. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene