Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada jednoglasna

Island prekinuo pregovore s EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandski ministar vanjskih poslova Gunnar Bragi Sveinsson objavio je da su pregovori o prijemu u EU prekinuti.

Otkrio je kako su raspustili pregovaračka skupine i kako više neće biti nikakvih summita, sve dok traje mandat aktualne vlasti. U travnju je euroskeptična koalicija desnog centra pobijedila na parlamentarnim izborima uz obećanje da će prekinuti proces pregovora.

"Vlada je jednoglasna na tu temu. Postupak je prekinut, ništa nije zaključeno, želimo poboljšati komunikaciju te pojačati naše veze s EU bez priključivanja", objasnio je Sveinsson.

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

>>Barroso: Ako Island želi, mi smo voljni nastaviti pregovore za ulazak u EU

Ključna tema za eventualni prijem, ribarstvo, nikada nije dotaknuta. Kad bi neka vlada ponovno pokrenula pregovore, suočila bi se s jakim protivljenjem islandskog javnog mnijenja otočkoj eurointegraciji.

Reykjavik i Bruxelles nastoje riješiti razmirice oko izlova skuše u okviru kojih je EU zaprijetio Islandu trgovinskim sankcijama ako ne smanji kvotu.

Novi susret od nedjelje na tu temu u Reykjaviku nije doveo do kompromisa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene