Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivno 1.800 vatrgasaca

Požari u Kaliforniji: Troje ozlijeđenih, 4.000 kuća evakuirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji od srijede gori nekoliko kilometara sjeverno od Los Angelesa, u Kaliforniji, ne pokazuje znake slabljenja, pri čemu su tri osobe ozlijeđene, a 4.000 kuća je evakuirano, objavile su vlasti.

Požar koji je i dalje ‘izvan kontrole’, jučer se brzo širio, a troje civila je ozlijeđeno, rekao je Mike Dietrich iz službe za nacionalne šume. Vatra je uništila više od 8.000 hektara šume Angeles, tridesetak kilometara sjeverno od Los Angelesa, južno od koje je gusto naseljeno područje. Evakuirano je ukupno 4.000 kuća, a nekoliko stotina je sinoć bilo bez struje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon suša i jakih vjetrova Apokalipsa i prizori iz pakla u SAD-u: Pepeo pada s neba, poginulo šestero ljudi Slika nije dostupna kalifornija u vatri Požari koji gutaju sve pred sobom: "Ovo je prvi put u 33 godine da smo premašili dva milijuna hektara"

Evakuacija je naređena za La Canada Flintridge, 25 km sjeverno od Los Angelesa, za susjedne općine Altadenu i La Crescentu te za Glendale, prigradsko naselje Los Angelesa. Šumska služba upozorava da se požar širi ‘iznimno brzo’ zbog visokih temperatura koje ovih dana vladaju tim područjem i koje će se zadržati i u nedjelju.

>> Schwarzenegger prolasio izvanredno stanje

Više od 1.800 vatrogasaca bori se s vatrenom pošasti, a helikopteri za gašenje smjenjuju se na terenu. Gust dim, vidljiv kilometrima, zastire nebo nad Los Angelesom i nad dolinom San Fernando, sjeverno od megapolisa. Požari prijete i planini Wilson gdje su smješteni najveći telekomunikacijski centri u gradu. Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger proglasio je u petak izvanredno stanje za okruge Los Angeles i Monterey. (I.D. / Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene