Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požari u Kaliforniji

Schwarzenegger prolasio izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog četiriju velikih požara koji haraju jugom Kalifornije guverner te države Arnold Scwarzenegger proglasio je izvanredno stanje u okruzima Los Angelesu i Montereyju. Zbog požara je evakuirano oko 1.500 stanovnika.

Požari su uništili ‘oko 5.261 hektar zemljišta, prijete infrastrukturi, uništili su kuće i natjerali ljude da bježe iz svoga doma i potraže skloništa’, istaknuo je guverner proglasivši izvanredno stanje. Više od 500 kuća moralo se evakuirati zbog požara koji je bjesnio u La Canada Flitridgeu, 25 km sjeverno od Los Angelesa. Frederic Stowers, brigadir vatrogasne postrojbe losangeleskog okruga rekao je da se s vatrenom stihijom koja se brzo širi zbog guste i suhe vegetacije, bori više od 500 vatrogasaca, četiri zrakoplova i osam helikoptera. Jedan je požar zahvatio i šumu National Forest sjeverozapadno od Los Angelesa.

Pročitajte i ovo Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja Noelle Russo ubijena je 1983. godine Ostavljena u parku Kraljica ljepote (37) bila je brutalno pretučena i ostavljena da umre u parku: Otkrili ubojicu nakon 40 godina

>> VIDEO: Požar hara šumom kod Los Angelesa

Požar koji hara u Portuguese Bendu, isto u okrugu Los Angelesu, gubi na snazi pošto je uništio 30 hektara zemljišta, ali bi ipak mogao natjerati vlasti da evakuiraju 3.000 ljudi. Trenutačno gori i šuma San Bernardino, pokraj Hemeta, 145 km istočno od Los Angelesa, a četvrti uspješno svladavaju vatrogasci, objavila je kalifornijska agencija za zaštitu od požara. Požari su česti u Kaliforniji. 2007. godina bila je najteža u njezinoj povijesti: 640.000 stanovnika moralo je napustiti svoj dom, a 2.000 kuća je izgorjelo. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene