Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s buktinjom

FOTO/VIDEO Požari u Europi i dalje bjesne, vatrena stihija približava se Madridu: "Možete ga namirisati"

Aktualno Galerija Požar u Španjolskoj - 1 Požar u Španjolskoj - 1 Foto: Screenshot Požar u Španjolskoj - 2 Požar u Španjolskoj - 2 Foto: Screenshot Požar u Španjolskoj - 3 Požar u Španjolskoj - 3 Foto: Screenshot +0 Požar u Španjolskoj - 4 Galerija 1/4 >>
Ne prestaju šumski požari u Španjolskoj. U regiji Kastelon dvadesetak putnika vlaka je hospitalizirano s opeklinama, njih troje s teškima.

Pokušali su pobjeći iz vlaka koji se zbog požara morao zaustaviti, ali su se vratili nakon što nisu uspjeli proći kroz vatru. Dvoje je hitno evakuirano helikopterom, a ostali su prebačeni u obližnje bolnice.

Veliki požari bjesne i u susjednom Portugalu, a dim s požarišta stigao je i do 400 kilometara udaljenog glavnog grada Španjolske, Madrida.

Pročitajte i ovo Požari - 4 KATAKLIZMIČNI PRIZORI Pakao u Francuskoj, požari divljaju posvuda: "Ne znate hoće li kuće biti tamo kad se vratite"

Pročitajte i ovo Požar u Francuskoj pakleni prizori Apokalipsa danas: Općine nemaju vode, požari odnose kuće, šume i vinograde

"Osjećamo to. Zapravo, hodali smo Gran Viom i pitali se što je uzrok. Možete ga čak i namirisati. Da budem iskren, ne znamo što se dogodilo", rekao je Ezequiel Perez, stanovnik Madrida.

"Malo smo osjetili dim. Dolazimo s madridske žičare i s nje možete vidjeti cijeli grad prekriven nečim što mislimo da je smog, vrlo je zagađen", istaknuo je stanovnik Madrida Jorge Montoya.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene