Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje ozlijeđenih

Požari haraju Srbijom: Evakuacija mještana, u pomoć priskočili i Rusi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je također suočena s brojnim požarima, uglavnom na brdsko planinskim i šumskijm predjelima. Za stanovnike triju sela na obroncima Suvobora zatražena je evakuacija.

Načelnik sektora za izvanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić precizirao je da se radi o naseljima Miokovci, Srezojevci i Gornja Gorevnica, u okolici Čačka, piše Press.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

Broćić je izjavio da će u gašenju požara, koji je na buknuo na obroncima Suvobora i ugrozio 300 kućanstava, pomoći i ruski avion koji je danas oko 14 sati stigao u Srbiju.

'U ugroženim mjestima počela je evakuacija stanovništva', rekao je načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić. Dodao je kako će iz Beograda i Kragujevca krenuti dodatne ekipe koje će pomoći u gašenju požara.

>> Vatra na 800 metara od kuća, gašenje otežava jak vjetar!

Marić je rekao da su najugroženija sela između Čačka i Gornjeg Milanovca, a da je najteža situacija u Gornjoj Gorevnici. Ozlijeđena su dva stanovnika i pomoć im je pružena u Domu zdravlja, a ozlijeđen je i jedan vatrogasac koji je odmah nakon liječničke pomoći pušten.

Marić je precizirao kako gori 300 hektara šume, a vatra se gasi i iz helikoptera. Požar je zahvatio sjenike, kuće u tri najkritičnija sela. Na terenu je velik broj ekipa Hitne pomoći koje su na raspolaganju stanovnicima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene