Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili škole

Požar u tvornici kemikalija: Otrovan dim se širi Canberrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tvornici kemikalija u industrijskom dijelu Canberre izbio je požar, a otrovan crni dim širi se glavnim gradom Australije.

Požar je izbio oko ponoći po lokalnom vremenu. Iako su ga uspjeli staviti pod nadzor do 2 sata ujutro, vatrogasci nisu mogli nastaviti s gašenjem zbog snažnih eksplozija. 'Vatrene kugle' dizale su se i do 200 metara u vis, a otrovan crni dim krenuo je prema središtu grada, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

Agencija za hitne situacije izvijestila je da je u dimu moguća prisutnost fozgena, vrlo otrovnog plina koji se koristio kao kemijsko oružje tijekom 1. Svjetskog rata.

Tijekom noći i ranih jutarnjih sati vatrogasci su požar stavili pod kontrolu, no mogli bi proći sati prije prije nego ga ugase. 

U gradu vlada prometni kolaps, a vlasti su zbog straha od zagađenja zraka zatvorile sve škole. Predgrađe Mitchell je kompletno evakuirano, a ostalom stanovništvu se savjetuje da ostanu kod kuće i dobro zatvore prozore.

Za sada nema vijesti o žrtvama. Točan uzrok požara se još ne zna.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene