Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jugozapad zemlje

Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi?
Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Foto: Getty Images
U jednoj od najvećih termoelektrana na jugozapadu Rusije buknuo je požar. Nema žrtava, a uzrok se istražuje.

Požar u jednoj od najvećih termoelektrana u jugozapadnoj Rusiji stavio je u ponedjeljak izvan pogona dva postrojenja, čime je nakratko prekinuta isporuka energije potrošačima, rekao je regionalni guverner.

Vasilij Golubev na Telegramu je objavio da žrtava nema i da vlasti istražuju uzrok požara u elektrani Novočerkask u Rostovu.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su ruske snage uništile 11 ukrajinskih dronova lansiranih tijekom noći iznad Rostova, ali ne navodi ništa o mogućoj šteti.

Pročitajte i ovo Buknuo neboder u ruskom gradu Tveru Nevjerojatno VIDEO Dramatične scene iz Rusije: Buknuo požar u neboderu, vatra ga progutala u minuti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gusti dim VIDEO Pogledajte dramatične snimke velike eksplozije u Moskvi: Oglasilo se ministarstvo za izvanredne situacije

Informativni ruski kanal Baza Telegram, međutim, javlja da je požar u elektrani u Rostovu izazvan napadom ukrajinskih dronova.

Ukrajina se nije oglasila o tim napadima.

Novočerkask je jedna od najvećih termoelektrana na jugozapadu Rusije, priopćio je vlasnik elektrane OGK-2, koju kontrolira podružnica ruskog energetskog diva Gazproma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene