Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar u nuklearnoj centrali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na transformatoru reaktora Ringhals 3, najvažnije švedske nuklearne centrale Ringhals, u noći na utorak izbio je požar, zbog čega je rad reaktora obustavljen, no nije bilo ljudskih žrtava, izvijestile su švedske vlasti.

'Rad reaktora nakon izbijanja požara hitno je prekinut i svi sustavi sigurnosti odmah su počeli funkcionirati kako je i predviđeno', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"

Uzroci požara još nisu poznati, rekao je glasnogovornik švedskog postrojenja Anders Jorle. Transformator koji se zapalio 'nije smješten u istoj zgradi u kojoj se nalazi nuklearni reaktor. Međusobno su udaljeni 50 do 60 metara', kazao je.

Ringhals 3 jedan je od četiri reaktora najvažnije švedske nuklearne centrale Ringhals smještene na jugozapadu zemlje. Vlasti su izvijestile kako će reaktor biti zatvoren tijekom sljedeća dva tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene