Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potvrđena optužnica protiv Karadžićeva suradnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšega predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Gojka Kličkovića kojeg se tereti za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom počinjene 1992. godine na području općine Bosanska Krupa gdje je u to vrijeme obnašao dužnost zapovjednika Kriznog stožera srpske općine Bosanska Krupa, priopćio je Sud BiH.

U optužnici se navodi da je Kličković planirao, pokrenuo,
zapovijedio i sudjelovao u prisilnom preseljenju nesrpskog, odnosno muslimanskog stanovništva, te da je pri tom napadao civilno stanovništvo, protupravno zarobljavao, mučio i nečovječno postupao prema civilima.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Kličković je u proteklom ratu bio istaknuti dužnosnik Srpske
demokratske stranke (SDS) i smatra ga se jednim od odanih ratnih suradnika haškog bjegunca Radovana Karadžića.

Kličković je na temelju tjeralice Interpola uhićen u Beogradu u
lipnju 2006. godine zbog sumnji za zloporabu položaja i krivotvorenje dokumenata. Godinu dana kasnije, u lipnju 2007. Kličković je izručen Bosni i Hercegovini na temelju zahtjeva Suda BiH koji ga je osumnjičio za ratne zločine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene