Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O svemu napisao knjigu

Potresno iskustvo: Biznismen upao u ralje kamatara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mnoge je zaduživanje postalo jedini način preživljavanja. No, treba biti oprezan. Jedan poduzetnik na vlastitoj je koži osjetio što znači posuditi novac od kamatara.

Do nedavno je Jason Shifrin ljetovao na luksuznim jahtama i vozio skupe automobile. Prodavao je nakit i satove bogatoj klijenteli i zarađivao više od milijun funta na godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Slika nije dostupna Jeste li znali da postoje legalni utjerivači dugova?

'Prvi put sam posudio novac kada sam želio proširiti posao. Otvarao sam skladište, jer sam htio imati zalihe nakita i satova. Prijatelj mi je ponudio 150 tisuća funti, koje sam otplaćivao s mjesečnom kamatom od šest posto. To mi nije bio problem', rekao je Jason.

Prijatelj je upao u probleme i napustio zemlju. Jasonu je ostao dug, ali ne više odbjeglom prijatelju, nego kamatarima od kojih je prijatelj novac posudio. Kamata je narasla na 10 posto.

'Kada zbrojite kamate i glavnicu, onda je moj dug u najgoroj fazi iznosio 10 milijuna funti', prisjetio se. Dugove je bilo sve teže vraćati. Počele su stizati prijetnje smrću. Jason je suprugu i djecu poslao u inozemstvo. Dug još uvijek vraća. O svom iskustvu napisao je knjigu. Čitatelje savjetuje kako izbjeći dužničku zamku u koju je sam upao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene