Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na okupiranom području

VIDEO Potresni prizori iz potopljenoga grada: Majka s djecom na krovu moli za pomoć, nemaju vode ni hrane

Ukrajinski parlamentarni zastupnik Oleksij Gončarenko objavio je snimku na kojoj se vidi majka s dvoje djece koja na krovu poplavljene kuće doziva pomoć spasioca.

"Ovo je okupirani dio Hersonske oblasti, grad Oleški. Okupatorske vlasti kažu da je tamo sve normalno i stanovnicima ne dopuštaju evakuaciju, a mještani su noć proveli na krovovima kuća", napisao je na Twitteru parlamentarni zastupnik Oleksij Gončarenko.

Zastupnik je uz tekst objavio video snimljen dronom koji prikazuje majku s dvoje djece koja na krovu poplavljene kuće doziva pomoć spasioca.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nakon uništenja brane Dužnosnik otkrio što bi mogla biti sljedeća Putinova meta: "On je sad spreman na sve, eksploziv je već tamo"

"Ukrajinski pripadnici 406. brigade uspjeli su njoj i njezinoj djeci dronom dostaviti vodu za piće. Rusija ne čini ništa da bi spasila ljude. Zašto ova okupatorska država ne mari za ljude?" istaknuo je Gončarenko.

Podsjetimo, veći dio juga Ukrajine poplavljen je nakon što je uništena brana Nova Kahovka na rijeci Dnjipro. Ukrajina je za to optužila Rusiju te tvrdi da je to učinila da bi se zaustavila ukrajinski protunapad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene