Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srcedrapajuća priča

Razred koji nedostaje: Razorni potres ubio sve učenike jedne profesorice, djeca su imala od 6 do 12 godina

Potres u Maroku, ilustracija
Potres u Maroku, ilustracija Foto: Afp
Za vrijeme potresa u Maroku poginulo je 32-oje djece kojima je predavala ista profesorica u planinskom selu Adaseel.

U razornom potresu magnitude 6,8 koji je pogodio Maroko poginulo je više od 2800 ljudi, a među njima i brojna djeca, od kojih i 32-oje djece iz planinskog sela Adaseel kojima je predavala ista profesorica.

Učiteljica arapskog i francuskog jezika Nesreen Abu ElFadel za vrijeme potresa bila je u Marakešu, no vratila se u Adaseel potražiti svoje učenike. Ubrzo je otkrila da je svih 32-oje djece kojima je predavala izgubilo život. Djeca su imala između 6 i 12 godina.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeni pištolj Policijska akcija VIDEO Kod sina poznatog domaćeg redatelja pronađene veće količine stabljika marihuane i oružje

"Otišla sam u selo i počela se raspitivati o svojoj djeci. 'Gdje je Somaya? Gdje je Youssef? Gdje je ova djevojčica? Gdje je onaj dječak?' Odgovor je stigao satima kasnije: 'Svi su mrtvi'", rekla je učiteljica za BBC.

ElFadel je ispričala da su spasioci pronašli tijelo šestogodišnje Khadije kako leži pored brata Mohameda i dvije sestre, Mene i Hanan. Svi su bili u krevetima te su vjerojatno tijekom potresa spavali - svi su bili učenici ElFadel.

"Khadia mi je bila najdraža. Bila je jako dobra, pametna, aktivna i voljela je pjevati. Dolazila je k meni kući, voljela sam učiti i razgovarati s njom", istaknula je učiteljica. 

Učiteljica je svoje učenike opisala kao anđele koji su bili puni poštovanja i željni znanja unatoč borbi s velikim siromaštvom.

Pročitajte i ovo Požar u reciklažnom dvorištu - 8 Vatra se širi FOTO Požar u riječkom reciklažnom dvorištu gasi 30-ak vatrogasaca

"Naš posljednji sat bio je u petak navečer, točno pet sati prije potresa", istaknula je ElFadel. Kako navodi, učili su himnu Maroka koju su u ponedjeljak ujutro trebali izvesti pred cijelom školom.

"Ne spavam, još sam u šoku. Ljudi me smatraju sretnicom, ali ne znam kako ću nastaviti živjeti svoj život", istaknula je. 

Razorni potres magnitude 6,8 Maroko je pogodio 8. rujna, a život je izgubilo više od 2800 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene