Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježena manja šteta

Meksiko: U potresu od 7,2 stupnja dvoje mrtvih, 100 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres snage 7,2 Richtera, pogodio je u nedjelju područje Baja California na sjeveru pacifičke obale Meksika.

Potres se osjetio i u južnoj Kaliforniji, Arizoni i Nevadi, a prema prvim izvješćima poginule su najmanje dvije osobe, a stotinjak je ozlijeđenih. Najmanje je jedna osoba poginula u urušavanju zgrade. Druga žrtva je poginula kada je bježala iz svog skloništa na cestu gdje ju je pregazio automobil, kažu iz meksičke civilne zaštite, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...”

Svih 100 ranjenih nalazi se u Mexicaliju u Meksiku. U Kaliforniji i Arizoni nije bilo izvještaja o ozlijeđenima, već samo o manjim materijalnim štetama. Svih 300 pacijenata Opće bolnice u Mexicaliju evakurano je u privatne klinike zbog toga što je zgrada bolnice ostala bez struje i vode. Najsnažniji potres u toj seizmički aktivnoj regiji u posljednjih 18 godina, zabilježen je u 15.40 sati po zapadnoameričkom vremenu, a epicentar mu se nalazio 175 km jugoistočno od meksičkog pograničnog grada Tijuane, objavila je Geološka služba SAD-a.

Načelnik vatrogasne službe Tijuane, Rafael Carillo, izjavio je da su vatrogasci spašavali ljude zarobljene u liftu jednog hotela. U hotelu Crowne Plaza u Mexicali, gradu u blizini epicentra, recepcionar Juan Carlos Fernandez kazao je da imaju manje štete, uključujući razbijene prozore i polomljene slavine, izvijestio je Associated Press. Više od 5.000 kućanstava elektro-mreže tvrtke Southern California Edison, bilo je pogođeno s kraćim poremećajem u opskrbi strujom. Stručnjaci kažu da su naknadni udari vrlo vjerojatni, a mogli bi se osjetiti na vrlo širokom području. (A.E./ Mi.Dr./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene